Български лев
Подвижни игри с изправителен характер

Подвижни игри с изправителен характер

16,00 лв.14,40 лв.
В наличност
Година 1968
Корици меки
Страници 152
Размери 14 х 19,9 см
Състояние стара

Дългогодишната ни работа потвърди по безспорен начин, че целенасочените занимания с физически упражнения под формата на изправителна гиманстика са ценно и резултатно средство. За да обхванем по-голям брой деца, профилактичната работа провеждахме едновременно с общообразователната в цялостния режим на децата; внедрявахме елементи от изправителната гимнастика в работата по физическо възпитание и в другите физкултурни занимания. Този нов метод на масова и организирана борба с неправилното телодържание и гръбначните изкривявания вече се внедрява в страната. Добрите резултати потвърдиха неговата правилна постановка и реалната възможност за масовото му внедряване.

 Книгата ще ползва детските учителки, лекарите-педиатри, методистите по лечебна физкултура, медицинските сестри, ръководителите на летинте извънградски лагери и детските градини и родителите. В нея са описани профилактика на неправилното телодържане и гръбначните изкривявания в домашна обстановка и в условията на детската градина, внедряването на изправителен елемент в подвижните игри, занятията по физическо възпитание и утринната гимнастика, грижите на детската учителка за изграждане навик за правилно телодържане у децата и кратки указания по диагностицирането и измерванията на неправилното телодържане и гръбначните изкривявания.

 Книгата включва подвижни игри с изправителен характер, тъй като в краткотрайната утринна гимнастика и в малобройните занятия по физическо възпитание не може пълноценно да се постигне необходимият ефект на корекция и да се изгради навик за правилно телодържане, а в режима на детската градина ежедневно се използуват и подвижни игри, които се явяват важен момент както за физическото развитие на детето, така и за корекция на различните деформации на опорно-двигателния му апарат. Освен игрите с изправителен характер в книгата са застъпени също игри за корекция и профилактика на плоскостъпието.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: