Български лев
Учителят като Съкровена Мистерия

Учителят като Съкровена Мистерия

Автор: Учителя Петър Дънов
Издател: Логос
7,00 лв.4,00 лв.
В наличност
Година 2001
Формат ePub

Тази Книга представя Новото Слизане на Учителя Беинса Дуно. Това е Живото Слово на Учителя, Който говори по Нов начин. Новото Слизане на Учителя е представено от Елеазар Хараш.

Обикновените хора са свързани със загадките на Живота, духовните хора са свързани с Тайните на Живота, а учениците са свързани с Мистерията на Живота. Чрез Божественото Учение те вървят постепенно към Мистерията, Която е специфична част в Небитието. Сливането с Мистерията е придобиване на най-дълбокото състояние на Небитието. Това се нарича „Четвъртото състояние“. То е извън Слънцата. То превъзхожда всичко, което може да се помисли. То е Немислимо.
Пътят на ученика се крие в Незнайното. И вървейки от Незнайното към Незнайното, ученикът вечно се вдъхновява, за да бъде Съкровена Светлина за световете, които трябва да посети – защото такава е Волята на Учителя.
Учителя Беинса Дуно

Най-великото Учение е Учението за Мистерията. В един по-долен план Мистерията се проявява като Съкровеното, но дори и Съкровеното е Недосегаемо и затова го наричат Тайна. Съкровеното е Праотец на нещата, а Мистерията е Дълбочината на Праначалото. Съкровеното е бързо като мълния, Мистерията поглъща всяка скорост. Съкровеното е Светещата Искра на Бездната, Мистерията е Родителят на тази Искра. Никой не може да превъзхожда Благостта на Съкровеното, а Съкровеното е Пътят към Мистерията, Която никой не може да измери.
Елеазар Хараш

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: