Български лев
Атлас на лечебните растения в България

Атлас на лечебните растения в България

24,00 лв.21,60 лв.
Изчерпана
Година 1982
Корици твърди с обложка
Страници 223
Размери 17,5 х 24,5
Състояние стара – добре запазена

Нашата страна е богата на лечебни растения. Използуването на българските растения за лечение е известно още от древността. Синтезирането днес на редица лекарствени форми не намалява значението на растенията като източник на биологично активни вещества. Нараства употребата и на растителните дроги.
В отговор на нарасналия интерес към лечебните растения у нас е издаването на Атлас на лечебните растения в България, който ще даде възможност за бързо и сигурно разпознаване на различните видове билки.
Атласът е богато илюстриран със 185 цветни табла, върху които изцяло или в детайли са показани 190 вида лечебни растения. В редица случаи са показани и отделни растителни части на близки видове, с които билките е възможно да бъдат сгрешени.
В атласа читателят ще намери данни за: дрогите, които се събират от различните билки, най-благоприятния период на събирането им, формите на приложението им и рандемана на съответната дрога.
Атласът ще послужи на всички работещи със или използуващи лечебните растения у нас, а за любителите на родната природа ще бъде ново пособие за опознаване на тази съществена част от флората на нашата страна.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: